Briose cu ciocolata neagra

in combinatie cu GelatoMadre Buontalenti - Reteta originala

8-9 Portii Timp de Preparare: 16 minute Dificultate redusa
INGREDIENTE:
250 gr. Faina integrala, tip 00
4 Oua
180 gr. Zahar brun
150 gr. Unt
30 gr. Miere
20 gr. Pudra de cacao
2 gr. Sare fina
10 gr. Praf de copt
50 gr. Ciocolata neagra
160 gr. Fulgi de ciocolata
450 gr. (1 cutie) GelatoMadre Buontalenti

SUGESTIE:

Sugeram consumarea brioselor in 6-7 zile de la preparare. Daca pui briosele coapte in congelator, inainte de a le consuma, lasa-le in frigider pentru aproximativ 1 ora, iar apoi incalzeste-le cateva minute in cuptor.

MOD DE PREPARARE:

Topeste ciocolata neagra in cuptorul cu microunde, timp de 30 secunde, la 700W. Pune toate ingredientele in mixerul de bucatarie si seteaza-l la viteza medie pentru a se forma un aluat omogen.

Pune compozitia intr-un posh pentru ornat si umple formele pentru briose 2/3, iar apoi pune-le pe tava de copt. Lasa-le sa stea aproximativ 4 ore in frigider. Iti recomandam sa nu umpli formele complet si sa lasi cel putin un centimetru pentru a permite briosei sa creasca.

Coace briosele in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 16 minute, la 170°. Serveste briosele calde cu GelatoMadre Buontalenti.